Wie ben ik?

Mijn naam is Anoek van Asma en mijn missie is kinderen in een bemoedigende omgeving te laten opgroeien zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke, respectvolle en krachtige mensen en op die manier kunnen bijdragen de wereld een stukje mooier te maken.1907706_794310843987605_4554430448299088501_n

Sinds ik met Positive Discipline in aanraking ben gekomen en ook een Certified Positive Discipline Parent Educator ben, heb ik het gevoel dat ik woorden heb kunnen gegeven aan basale aspecten in de opvoeding en het leven waarin ik altijd geloofde. Zoals onder andere het ruimte geven aan kinderen, zodat ze leren verantwoordelijkheid te nemen; het écht luisteren naar een kind omdat zij vaak zelf al veel wijsheid in zich hebben en het geloven in bemoediging en oplossingen in plaats van straffen… Het is heerlijk om ook andere mensen kennis te laten maken met deze manier van opvoeden, omdat het zowel voor ouder als kind bemoedigend werkt!

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker, supervisor en coach, en daarnaast vooral ook ervaringsdeskundige wat betreft het opvoeden van twee kinderen van zes en veertien jaar. Zij zijn een bron van inspiratie en geven een overvloed aan leermomenten.

Voor meer informatie, check mijn linkedin profiel.

“Waar halen we het idee vandaan dat kinderen het beter gaan doen ze als ze zich eerst slechter  voelen?”
i-am-a-member-of-pda